3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gofry wysokobiałkowe


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

Gofry wysokobiałkowe

  • 80 gramów mąka owsiana
  • 60 gramów odżywka białkowa
  • 2/3 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 2 jajko, rozmiar M
  • 200 gramów mleko owsiane
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    Gofry
  1. Oddziel białka od zółtek
  2. Załóż motylek. Do suchego naczynia wlej białka. Ubijaj 1min 30 s/obr. 3,5. Zdejmij motylek. Pianę przełóż do innego naczynia.
  3. Do naczynia wlej żółtka, dodaj mleko (200 g), mąkę (80 g), odżywkę (60 g), proszek do pieczenia. 10 s/obr 5.
    Ciasto przelej do miski z ubitą pianą.
  4. Gfrownicę można natluścić ojejem kokosowym.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz