3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Faworki Małgosi


Wydrukuj:
4

Składniki

Faworki Małgosi

  • 255 gramy mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • 1 łyżek cukru
  • 1 łyżek spirytusu lub octu 10%
  • 3-4 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Faworki Małgosi
  1. 255 g mąki pszennej
  2. 4 zółtka
  3. 1 łyżka cukru
  4. 1 łyżka spirytusu lub octu 10%
  5. 3-4 łyżki śmietany 18%
  6. 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  7. załóz miarkęBlokada naczynia miksującego
  8. Ciasto3 minuty
  9. wyjmij ciasto na opuszony mąką blat, rozwałkuj ciasto na ok. 1-2 mm grubości, pokrój w paski dowolnej długości (muszą zmieścić się na patelni). W każdym pasku zrób nacięcie, przeciągnij jedną końcówkę przez otwór.
  10. Przygotowane faworki smaż na rozgrzanym oleju.
    przed podaniem można opruszyć cukrem pudrem.
  11. Smacznego
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz