3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pączki Renaty


Wydrukuj:
4

Składniki

Pączki Renaty

  • 500 gramów mąka tortowa
  • 50 gramów drożdże świeże
  • 80 gramów cukru
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 100 gramy masła
  • 300 gramów mleka
  • 1 szczypty sól
  • 1 łyżeczek skórka z cytryny
  • 2 łyżki spirytus rektyfikowany 96%
  • 1 łyżki cukier waniliowy
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Założyć motylek. Do naczynia miksującego wbić jajka. Dodać cukier i cukier waniliowy. Podgrzewać 6 min/37st./obroty 4, ubijać 6 minut/obroty 4.
  2. Zrobić zaczyn.
  3. Do ubitych jajek dodać zaczyn, mąkę, skórkę z cytryny, ciepłe mleko, sól, spirytus. Wyrobić 3 minuty/interwał (kłosek). Dodać roztopione masło. Wyrobić 1 minutę/interwał. Zostawić do wyrośnięcia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz