3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos Holenderski


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Sos Holenderski

  • 1 kostki masło
  • 2 żółtek
  • 4 łyżki białe wino
  • 1 szczypty sól, do smaku
  • 1 szczypty pieprzu, mielonego, biały do smaku
  • 1/2 sok z cytryny, pół cytrynr
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Masło stopic i odstawic w misce na bok a w miedzy czasie
    Do naczynia wlać zółtka i wino i właczamy mieszać, nalezy ustawic temperatura na 75 stopni aby były jajka robione na parze. Do ubitych jajek na parze powoli dodajemy masło, sół, sok z cytryny , pieprz i mieszamy. Sos gotowy po 2 minutach
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Sos holenderski jest doskonałą baza dla innych sosów, wystarczy tylko składnik
1. 2 tyżki przecieru pomidorowego - sos choron
2. 1/8 l słodkiej smietany 30% - sos maślanowy
3. 2 łyżki posiekanej trybuli i estragonu - sos bearneński


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy