3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jarzynowa zupa z rybą


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Jarzynowa zupa z rybą

  • 200 g warzyw, cukinia, marchew, por, batat, pietruszka korzeń
  • 200 g ziemniaków, pokrojonych na 1/4
  • 20 g smalcu z gęsi lub oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego wykonanego w TM
  • 1 liście laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczki suszonego lubczyku
  • 40 g ryżu, wypłukanego pod bieżącą wodą
  • 200 g pstrąga tęczowego, świeżego, oczyszczonego, pokrojonego na 3cm kawałki
  • 50 g rózyczek brokuła
  • 1 łyżeczki soli kłodawskiej
  • 70 g wegańskiej śmietany
  • 1/2 pęczka koperku, świeżego
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Zupa jarzynowa z rybą
  1. Na naczynie miksujące postaw koszyczek, odważ 200g warzyw (np.cukinia, marchew, pietruszka, seler) umyj pod bieżącą wodą.
  2. Na naczynie miksujące postaw koszyczek, odważ 200g warzyw (np.cukinia, marchew, pietruszka, seler) umyj pod bieżącą wodą.
  3. Do naczynia miksującego włożyć 200g warzyw (np.cukinia, marchew, pietruszka, seler), rozdrobnić3 s/obr. 5
  4. Dodać 200g ziemniaków 2 s/obr. 5
  5. Dodać 20g smalcu z gęsi, lub oliwy z oliwek, dusić 5 min/120°C/Obroty wsteczne/obr. 1.
  6. Dodać 1200g wody koncentrat bulionu warzywnego, liść laurowy, ziele angielskie i lubczyk, gotować 8 min/100°C/obr. 1
  7. Dodać 40g ryżu, opłukanego pod bieżącą wodą, 200g pstrąga tęczowego, bez ości, pokrojonego na 3cm kawałki, 50g różyczek brokuła, gotować 12 min/100°C/Obroty wsteczne/obr. 1.
  8. Dodać posiekany koperek, sól i pieprz,70g wegańskiej śmietany kokosowej gotować kolejne 2 min/100°C/Obroty wsteczne/obr. 1.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

WARTOŚCI ODŻYWCZE na 1 porcję : Kalorie: 615.5 kJ / 147.1 kcal Białko: 10 g Węglowodany: 13.9 g Tłuszcz: 8.2 g Tłuszcz nasycony: 4.7 g Błonnik: 2.1 g Sód: 0.037 g Te wartości są przybliżone.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy