Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Jarzynowa zupa z rybą
- 200 g warzyw, cukinia, marchew, por, batat, pietruszka korzeń
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na 1/4
- 20 g smalcu z gęsi lub oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego wykonanego w TM
- 1 liście laurowy
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczki suszonego lubczyku
- 40 g ryżu, wypłukanego pod bieżącą wodą
- 200 g pstrąga tęczowego, świeżego, oczyszczonego, pokrojonego na 3cm kawałki
- 50 g rózyczek brokuła
- 1 łyżeczki soli kłodawskiej
- 70 g wegańskiej śmietany
- 1/2 pęczka koperku, świeżego
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Na naczynie miksujące postaw koszyczek, odważ 200g warzyw (np.cukinia, marchew, pietruszka, seler) umyj pod bieżącą wodą.
- Na naczynie miksujące postaw koszyczek, odważ 200g warzyw (np.cukinia, marchew, pietruszka, seler) umyj pod bieżącą wodą.
- Do naczynia miksującego włożyć 200g warzyw (np.cukinia, marchew, pietruszka, seler), rozdrobnić3 s/obr. 5
- Dodać 200g ziemniaków 2 s/obr. 5
- Dodać 20g smalcu z gęsi, lub oliwy z oliwek, dusić 5 min/120°C/"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Dodać 1200g wody koncentrat bulionu warzywnego, liść laurowy, ziele angielskie i lubczyk, gotować 8 min/100°C/obr. 1
- Dodać 40g ryżu, opłukanego pod bieżącą wodą, 200g pstrąga tęczowego, bez ości, pokrojonego na 3cm kawałki, 50g różyczek brokuła, gotować 12 min/100°C/"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Dodać posiekany koperek, sól i pieprz,70g wegańskiej śmietany kokosowej gotować kolejne 2 min/100°C/"Obroty wsteczne" /obr. 1.
Zupa jarzynowa z rybą
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
WARTOŚCI ODŻYWCZE na 1 porcję : Kalorie: 615.5 kJ / 147.1 kcal Białko: 10 g Węglowodany: 13.9 g Tłuszcz: 8.2 g Tłuszcz nasycony: 4.7 g Błonnik: 2.1 g Sód: 0.037 g Te wartości są przybliżone.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz