Tu jesteś:
4
Składniki
1 osoba/osoby
Rozgrzewający krem z dyni (3)
- 120 g wody
- 1 łyżeczki koncentrat bulionu, (wykonanego w TM)
- 250 g dyni
- 45 g marchewki
- 200 g mleka kokosowego, (1/4 puszki)
- 0,5 szczypty curry
- 5 g imbiru
- 0,25 opakowania mozzarelli typu light, (30 g)
- 1 łyżki pestek dyni
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włóż 5 g obranego imbiru.
- Załóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego, ustaw obroty 5 czas 7 sekund.
- Zgarnij składniki kopystką na dno naczynia miksującego.
- Dodaj 250 g dyni obranej ze skórki, pokrojonej w kostkę.
- Dodaj 45 g marchewki pokrojonej w kostkę.
- Dodaj 200g mleka kokosowego.
- Dodaj 120g wody.
- Dodaj łyżeczkę koncentratu buliony warzywnego i pół łyżeczki curry.
- Zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałóż koszyczek.
- Ustaw obroty 1, 100 st. C, gotuj 20 minut.
- Zdejmij koszyczek, umieść miarkę na pokrywie naczynia miksującego.
- Gotowy krem podawaj z pokrojoną mozzarellą i pestkami dyni.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzI made this tonight for dinner. It was absolutely...
I made this tonight for dinner. It was absolutely beautiful. Thank you for another wonderful recipe. Get ready to dash, dodge, and dominate in pixel speedrun, the ultimate online competition for the quickest gamers.