3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Eskalopki - pierś z indyka w sosie curry i marchewką


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Wariant Pyszny dietetyczny gulasz z kurczakiem

  • 3 ząbki czosnku
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki bulionu warzywnego TM, 300 ml wody
  • 1 szczypty soli
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • 400 g filet z piersi indyka
  • 300 g marchewki
  • 100 g cebuli
  • 20 g oleju
  • 1 łyżeczka curry, Przepis TM
5

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i curry. Ułożyć na przystawce Varoma.
  2. Czosnek, przekrojoną na pół cebulę i obraną pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę wrzucić do pojemnika. Pokroić 8s/obr 10.

    Dodać olej, 100 ml wody, zamknąć, postawić Varomę z kurczakiem i dusić 130 stopni/10min/Varoma/obr 2.
  3. Zdjąć przystawkę Varoma dodać bulion wymieszany z wodą. Nałożyć przystawkę Varoma z kurczakiem i dusić 10 min/100'/obr 2.
  4. Do pojemnika z sosem dodać mięso z przystawki Varoma i przyprawy. Wlać jogurt z mąką. Gotować 5min/100'/obr 1 przykryć bez miarki żeby mogło parować.

    Gotowe
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Gulasz jest pysznym dodatkiem do wszelkiego rodzaju kasz, makaronów, kopytek. Super smakuje również solo - wtedy jest bardzo lekkie i polecane dla osób ograniczających kalorie.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy