3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami


Wydrukuj:
4

Składniki

Indyk w muszt 100 g cebuli, pokrojonej w ósemki 40 g oleju 400 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w paski (3 x 1 cm) 250 g pieczarek, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki 150 g wody ½ łyżeczki konce

  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, dodać 20 g oleju, dusić 2 min/120°C/obr. 1.
    Dodać 200 g indyka, rumienić Wysokie Temp. . Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
    Do naczynia miksującego włożyć pieczarki, dodać pozostałe 20 g oleju, dusić 4 min/120°C//obr. 1.
    Dodać pozostałe 200 g indyka, rumienić Wysokie Temp. . W tym czasie na kuchence w dużym garnku zagotować osoloną wodę.
    Do naczynia miksującego dodać zrumienionego indyka z cebulą, wodę, koncentrat bulionu drobiowego, śmietanę, skrobię, sól, pieprz i musztardę, przemieszać kopystką, gotować 6 min/100°C//obr. . W tym czasie ugotować kluski zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Indyka w musztardowym sosie śmietanowym podawać z kluskami bezpośrednio po przygotowaniu, posypanego szczypiorkiem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Indyka w musztardowym sosie śmietanowym można podawać również z makaronem lub ziemniakami.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy