3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gnocchi w kremowym sosie pieczarkowym


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

Gnocchi w kremowym sosie pieczarkowym

  • 200 g cukinii
  • 1 porcji cebula
  • 2-3 ząbka ząbek czosnku
  • 250 g pieczarek
  • 70 g sera cheddar
  • 15 g masła
  • 250 g fileta z piersi kurczaka
  • 0,4 litra mleka
  • 400 g gnocchi
  • 50 g sera mozzarella
  • 1 pęczka pietruszki kędzierzawej, świeżej, tylko liście
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki chili, mielonego
  • 1 łyżeczki czosnku, granulowanego
  • 6
    15h 30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Dodaj cebulę pokrojoną w ćwiartkiMiksowanie
  2. dodaj 2-3 ząbki czosnkuMiksowanie
  3. Zamiast miarki załóż koszyczekPodgrzewanie
  4. Dodaj 1/4 łyżeczki chili mielonego
  5. Dodaj 250 g fileta z piersi kurczaka, pokrojonego w kostkę
  6. Zamiast miarki załóż koszyczek
  7. Dodaj 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  8. Dodaj 1/2 łyżeczki soli
  9. Zamiast miarki załóż koszyczek
  10. Dodaj 200g cukini, pokrojonej w plastry
  11. Dodaj 400 g gnocchi (surowego)
  12. Dodaj 400 ml mleka
  13. Dodaj 70g sera cheddar, tartego
  14. Wymieszaj kopystką i gotuj przez 10 minut bez założonej miarki co chwile mieszając PodgrzewanieZagęszczanie
  15. Gdy kluski zrobią sie miękkie a sos zagęści...
  16. Dodaj pokrojoną pietruszkę (tylko liście)
  17. Dodaj 50g sera mozarella (tartego)
  18. MieszaniePodgrzewanie Gotuj jeszcze ok. 1-2 min
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

1 porcja - 350 kcal
Białko: 24,8 g
Tłuszcze: 13,6 g
Węglowodany: 32,8 g


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy