3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bezglutenowe ciasteczka owsiane


Wydrukuj:
4

Składniki

35 kawałek/kawałki/kawałków

Składniki dodatkowe

  • 180 g płatków owsianych, bezglutenowych
  • 140 g gorzkiej czekolady

Ciasteczka

  • 180 g mąki owsianej, bezglutenowych
  • 100 g cukru trzcinowego, lub jaggery
  • 130 g masła
  • 140 g tartej gorzkiej czekolady
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 szczypty soli
  • 6
    30min
    Czas całkowity 6min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

    Ciasteczek
  1. Do naczynia miksującego wsypać płatki owsiane, zmielić 20 s/obr. 10. Przespać do innego naczynia.
  2. Do naczynia miksującego dodać czekoladę podzielona na kawałki, zmielić 5 s/obr. 7. Przespać do innego naczynia.
  3. Do naczynia miksującego dodać masło, cukier, cukier waniliowy, jajko, wymieszać 2 min/obr. 3.
  4. Do naczynia dodać zmielone płatki owsiane, sodę, proszek do pieczenia, sól, wymieszać 40 s/ obr. 4.
  5. Dodać zmieloną czekoladę i wymieszać 30 s/ obr. 2.
  6. Z przygotowanego ciasta formować kulki o średnicy ok 3 cm. Piec w nagrzanym do 180 st. C przez 12 minut.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz