3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto na gofry


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Ciasto na gofry

  • 100 g masła
  • 300 gramów mąki pszennej
  • 7 g proszku do pieczenia
  • 1 szczypty soli
  • 40 gramów cukru
  • 2 jajka
  • 500 gramów mleka
  • 6
    30min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Krok 1
  1. Do naczynia wrzucić 100 g masła. Rozpuścić maslo 3 min/60°C/obr. 1
    Następnie przelać masło do innego naczynia
  2. Krok 2
  3. Do naczynia miksującego wsypać 300 g mąki, 7 g proszku do pieczenia, szczyptę soli, 40 g cukru pudru oraz rozpuszczone Masło, 2 jajka. 2 min/obr. 5. Między czasie wlewać wąski strumieniem 500 ml mleka.
  4. Krok 3
  5. Gotowe ciasto odstawić na 15 min
  6. Krok 4
  7. Piec ok 5 min w gofrownicySous-vide
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • [size= 10.5pt; line-height: 107%; font-family:...

    Zgłoszony przez magglug na marca 7, 2024 at 04:38.

    [size= 10.5pt; line-height: 107%; font-family: 'Verdana',sans-serif; color: black]What a fantastic waffle recipe! [/size]Step-by-step instructions make it easy to complete the task. The combination of ingredients, especially melting the butter separately, adds a nice touch. A great tip is to let the dough rest for 15 minutes to get a better consistency. I can't wait to try this in the sous vide waffle maker, tunnel rush. Thank you for sharing!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze