3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ekspresowe gofry bezglutenowe


Wydrukuj:
4

Składniki

6 kawałek/kawałki/kawałków

Ekspresowe gofry bezglutenowe

  • 1 banan
  • 160 g mąki ryżowej, białej
  • 1 jajko
  • 100 g mleka roślinnego
  • 50 g oleju, rzepakowy, kokosowy lub rozpuszczone masło klarowane
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0.5 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

    Gofry
  1. Wszystkie składniki włóż do naczynia miksującego i wymieszaj 15s/obr.5.
  2. Tak przygotowane ciasto smażę w gofrownicy na złoty kolor.
  3. Podawaj z ulubionymi dodatkami: dżem, masło orzechowe lub migdałowe, cukier puder, świeże owoce.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez repaved771 na listopada 1, 2023 at 03:37.

    Typically waffle batter is made from wheat flour, milk, sugar, butter, and eggs with vanilla extract and salt for flavoring[/b]. They can be made gluten free by substituting a gluten free flour or gluten free flour blend for the wheat flour.


    romshippo
    wisheshippo

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smaczne, szybkie, proste, tylko przetestuję...

    Zgłoszony przez Wiolettal na października 5, 2023 at 09:10.

    smaczne, szybkie, proste, tylko przetestuję jeszcze ze znacznie mniejszą ilością oleju

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze