Tu jesteś:
4
Składniki
14 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 300 g mąki pszennej, np. tortowa
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczki sody oczyszczonej
- 170 g cukru trzcinowego
- 1 szczypty soli
- 2 porcje skórki z pomarańczy, tj. skórka z 2 pomarańczy wyparzonych
- 2 łyżki cukru waniliowego z TM
- 2 jajka całe duże
- 70 g mleka
- 150 g masła
- 200 g puree z dyni
- 3 łyżki czekolada deserowa pokrojona na kawałki, (opcjonalnie)
- 3 łyżek czekolada deserowa, (opcjonalnie)
-
6
58min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Włóż 150g masła pokrojonego na kawałki. Topmy w 100°C przez 2 minuty. "Miksowanie"
- Dodaj 2 jajka.
- Dodaj 200g purée z dyni.
- Dodaj 70g mleka.
- "Mieszanie" Wymieszaj przez 10s przy obrotach 3.
- Dodaj 300g mąki.
- Dodaj łyżeczkę proszku do pieczenia i łyżeczkę sody.
- Dodaj 170g cukru.
- Dodaj 2 łyżki cukru waniliowego.
- Dodaj skórkę startą z dwóch cytryn.
- "Mieszanie" Wymieszaj przez 30s przy obrotach 4.5.
- Ciasto przełóż do foremek i piecz 18-20 minut w 190°C.
Topienie masła
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz