3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki z prażoną cebulką i serem


Wydrukuj:
4

Składniki

50 g

Bułki z prażoną cebulką i serem

  • 50 gramy oleju
  • 500 gramy mąka pszenna
  • 42 gramy drożdże świeże
  • 230 gramów woda
  • 1 łyżeczek cukier
  • sól, do smaku
  • prażona cebulka, gotowa
  • ser żółty, w plastrach
  • 6
    42min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. do naczyna miksującego wlać 230g wody i rozkruszyć drożdże, dodać cukier. podgrzać 2min w temp 37 stopni na pozycji 1
  2. dodać 500g mąki, 50g oleju, 1 łyżeczkę soli. 3 minuty interwał, piekarnik rozgrzać do 50 stopni
  3. z ciasta zrobić rulon i pokroić na 8 części z których uformować okrągłe bułki
  4. prażoną cebulke wysypać na talerz i maczać bułeczki, na bułki ułożyć ser.
  5. bułki włożyć do piekarnika i zmienić temp na 190 stopni, piec 17 minut.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz