Tu jesteś:
4
Składniki
770 g
Bułki Orkiszowe BIO
- 500 gramów MĄKA ORKISZOWA
- 200 gramów woda
- 35 gramów smalec
- 20 gramów drożdże świeże
- 6 gramów cukier trzcinowy, nierafinowany
- 6 gramów sól kłodawska
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wrzucamy wszystko do thermomixa, niech porządnie zamiesza. Woda letnia lub ciepła, nie może być ani zimna ani gorąca. Po wymieszaniu zostawiamy, żeby drożdże zapracowały. Na 30-40 min powinno wystarczyć. Po tym czasie posypujemy na deskę mąkę, wrzucamy ciastko, porcjujemy na małe kulki. Można naciąć po środku, bułki będą się ładnie łamały na pół po upieczeniu. Wrzucamy do piekarnia na 150-160*C na 30 min. Wychodzą idealnie za każdym razem, przepis sprawdzony w boju Smaczengo!
Bułki orkiszowe BIO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz -
Kopystka
kup teraz
11
Porady
Pamiętaj o odpowiedniej temperaturze wody!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz