3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki Orkiszowe BIO


Wydrukuj:
4

Składniki

770 g

Bułki Orkiszowe BIO

  • 500 gramów MĄKA ORKISZOWA
  • 200 gramów woda
  • 35 gramów smalec
  • 20 gramów drożdże świeże
  • 6 gramów cukier trzcinowy, nierafinowany
  • 6 gramów sól kłodawska
5

Przygotowanie

    Bułki orkiszowe BIO
  1. Wrzucamy wszystko do thermomixa, niech porządnie zamiesza. Woda letnia lub ciepła, nie może być ani zimna ani gorąca. Po wymieszaniu zostawiamy, żeby drożdże zapracowały. Na 30-40 min powinno wystarczyć. Po tym czasie posypujemy na deskę mąkę, wrzucamy ciastko, porcjujemy na małe kulki. Można naciąć po środku, bułki będą się ładnie łamały na pół po upieczeniu. Wrzucamy do piekarnia na 150-160*C na 30 min. Wychodzą idealnie za każdym razem, przepis sprawdzony w boju tmrc_emoticons.) Smaczengo!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Pamiętaj o odpowiedniej temperaturze wody!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy