3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb codzienny


Wydrukuj:
4

Składniki

1000 g

Chleb codzienny

  • 550 g wody
  • 380 g mąki pszennej, typ 650-700
  • 90 g płatków owsianych górskich
  • 50 g SIEMIE LNIANE
  • 190 g mąki orkiszowej
  • 15 g drożdży świeżych
  • 16 g soli
5

Przygotowanie

  1. 1. wlać wodę do naczynia miksującego, dodać wszystkie sypkie produktyBlokada naczynia miksującego 20s/obr.6, odstawić na 15 minut,
    2. Dodać drożdże i sólBlokada naczynia miksującego, 6min/Ciasto
    3. Zostawić na 2 h do wyrośniecia Blokada naczynia miksującego
    Włączyć piekarnik na 210 stopni na 54 min, z ciasta uformować bochenek (zawijając ciasto do środka) umieścić na blaszce lub macie do pieczenia, naciąć chleb 4-5 razy, włożyć do zimnego piekarnika i piec 54 min,
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • SILPAT® - mata doskonały chleb
    SILPAT® - mata doskonały chleb
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy