Tu jesteś:
4
Składniki
1000 g
Chleb codzienny
- 550 g wody
- 380 g mąki pszennej, typ 650-700
- 90 g płatków owsianych górskich
- 50 g SIEMIE LNIANE
- 190 g mąki orkiszowej
- 15 g drożdży świeżych
- 16 g soli
-
6
2h 59min
Czas całkowity 2h 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9Jedzenie na wynos Przepis szefa kuchni Przepis dla dużej rodziny Przepis dla 1 osoby Przyjęcie Bufet Urodziny Urodziny dziecka Piknik Grill Gotowanie na co dzień Przystawka Starter Drugie danie Dodatek Śniadanie Drugie śniadanie Podwieczorek Kolacja Przekąska Wegetariańska Bez nabiału Bez jajek Bez alkoholu Wiosna Lato Jesień Zima Walentynki Karnawał Wielkanoc Dzień Matki Halloween Boże Narodzenie Sylwester Chiński Nowy Rok Ramadan Dzień Ojca Dzień Babci i Dziadka Łatwe Naturalne Szybkie Kreatywne Niedrogie Pieczenie Chleb Bułka
5
Przygotowanie
- 1. wlać wodę do naczynia miksującego, dodać wszystkie sypkie produkty"Blokada naczynia miksującego" 20s/obr.6, odstawić na 15 minut,
2. Dodać drożdże i sól"Blokada naczynia miksującego" , 6min/"Ciasto"
3. Zostawić na 2 h do wyrośniecia "Blokada naczynia miksującego"
Włączyć piekarnik na 210 stopni na 54 min, z ciasta uformować bochenek (zawijając ciasto do środka) umieścić na blaszce lub macie do pieczenia, naciąć chleb 4-5 razy, włożyć do zimnego piekarnika i piec 54 min,
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
SILPAT® - mata doskonały chleb
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz