3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pomidorówka 🍅


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

Pomidorówka 🍅

  • 1 filety pierś z kurczaka, Vegeta
  • masło, Do smażenia
  • 1100 gramów woda
  • 300 gramów włoszczyzna
  • 2-3 ziele angielskie
  • 1-2 liść laurowy
  • 100 gramów śmietanka
  • 400 gramów pomidorów, Można z puszki
  • 1 łyżki przecier pomidorowy
  • 1 ząbka czosnek
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżki sos Maggie, pieprz, sól
  • natka pietruszki
5

Przygotowanie

  1. Pokroić Pierś na niewielkie kawałki + Vegeta.
    Obsmażyć lekko na masełku, żeby wywar był bardziej aromatyczny.
  2. Pokryć noże osłoną, uruchomić wagę ➡️ wlać do naczynia wodę + ziele angielskie, liść laurowy, por/cebula (zapieczona) + pokrojone w niewielkie kawałki warzywa + usmażona Pierś ➡️ gotować 40min/100°C/Mieszanie/Obroty wsteczne
  3. Wywar przelać do innego naczynia,
    Obrać i pokroić pomidory.
  4. Mięso, Pomidory, Przecier, Śmietanka, Czosnek + trochę wywaru miksować 15s/5Miksowanie+ 15s/5Miksowanie ➡️ pozbierać ze ścian i z pokrywki kopystką
  5. Szklanka wywaru + 2st.ł Mąki ➡️ wymieszać zaklepkę w osobnym naczyniu.
    Dodać do miksera razem z pozostałym wywarem + 1st.ł Maggie, pieprz, sól ➡️ wymieszać 20s/3Miksowanie
  6. Gotować 12min/100°C/1.5Obroty wsteczne
    Na koniec dodać Pietruszkę ➡️ wymieszać 10s/3Obroty wsteczne
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zupę podawać z Makaronem lub Ryżem


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy