









Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
33min
porcja/porcje/porcji
12
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
- TM 6
opublikowany: 09/12/20
zmieniono dnia: 09/12/20
Składniki
PALUSZKI DO BARSZCZU
- 250 gramów mąki pszennej
- 80 gramów wody
- 25 gramów świeżych drożdży
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżkę oleju
- 1 jajko kurze
FARSZ
- 100 gramów masła
- 1/2 pęczka kopru świeżego
- 1 ząbek czosnku
- 2 szczypty soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć koper i czosnek, rozdrobnić czas 3 s /obr. poz. 5.
Dodać masło i wymieszać 4 s / obr. poz. 4.
Farsz przełożyć do miseczki. - Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki na ciasto i wyrabiać 1 min, obr. poz.
"Ciasto"
Ciasto rozwałkować na kształt prostokąta i pociąć na paski o szerokości ok. 3 cm.
Na każdy pasek nałożyć farsz pośrodku i uformować paluszki.
Paluszki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odległości ok. 3 cm i posmarować białkiem lub mlekiem.
Piec w piekarniku czas ok. 13 min /180 stopni C.
FARSZ
CIASTO
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze