thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 02/11/15
zmieniono dnia: 09/11/15

Składniki

Składniki suche na ciasto

  • 4-5 łyżki siekanych orzechów laskowych lub włoskich
  • 80 gramów cukru brązowego
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g mąki pszennej

skladniki mokre na ciasto

  • 3 łyżeczki kawy rozpusczalnej
  • 80 gramów rozpuszczonego masła
  • 2 jajka cale
  • 120 gramów likieru Bailey's
  • 120 gramów mleka
  • 1-2 łyżki goracej wody do rozpuszczenia kawy
  • cukier puder do posypania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Na pokrywie termomixa ustawić miskę i odmierzyć do niej mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodac posiekane orzechy i wymieszać delikatnie łyżką.

  2. 3 łyżeczki kawy rozpuścić w 1-2 łyżkach gorącej wody, wlać do naczynia miksującego, dodać całe jajka, mleko , Bailey's i rozpusczone masło. Wymieszać 10 s/obr.4

  3. Do miski z suchymi składnikami wlać zawartość naczynia miksującego i delikatnie wymieszać łyżką tylko do połączenia skladników.

  4. Piekarnik nastawić na 180 stopnopni C.

    Blachę do muffinów wyłożyć papilotkami i napełniać je do 3/4 wysokości. Pieck w nagrzanym piekarniku ok 15-18 minut.

    Upieczone muffinki posypać cukrem pudrem

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Muffinki kawowe z Bailey's

Wydrukuj:

Komentarze