thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 05/07/12
zmieniono dnia: 06/07/12

Składniki

Malinianki - ciasto

  • 160 gramy cukru
  • 50 gramów drożdży
  • 2 jajka
  • 150 gramy mleka
  • 560 gramów mąki
  • 70 gramów masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szczypty soli
  • 1 szczypty kurkumy
  • 1 jajko kurze, roztrzepane do posmarowania bułeczek

Malinianki - farsz

  • 1 opakowania malin świeżych lub mrożonych
  • 1 opakowania czekolada biała

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasta
  1. 1. Cukier, drożdże, jajka i mleko umieszczamy w naczyniu  - mieszamy 3 min. 37 stopni /poz.3-4.

     

    2. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto w ciągu 4 min/Interwał.

     

    3. Ciasto wkładamy do miski nakrywamy i zostawiamy na ok. 1 godz. do wyrośnięcia.

     

    4. Na stolnicę  wsypujemy troche mąki ,rowałkowujemy ciasto na ok. 5 mm, wykrawamy prostokąty.

     

    5. Na tak przygotowane kawałki ciasta nakładamy 5-6 sztuk malin i 1 cząstkę białej czekolady, zlepiamy bułeczki, smarujemy  jajkiem, następnie układamy na blasze do wyrośnięcia( ok. 15 min.).

     

    6. Pieczemy  ok. 15 min. w temp. 150 stopni , nastepnie dalsze 10 min w temp. 180 stopni.

     

    Wystudzone bułeczki można dodatkować polukrowac.

     

    Smacznego!

Porady

Ja robiłam po raz pierwszy i trochę się mi się maliny rozlały, ale to nie wplywa na rewelacyjny smak.


Trzeba bardzo dokładnie sklejać boki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Malinianki

Wydrukuj:

Komentarze