Składniki
Malinianki - ciasto
- 160 gramy cukru
- 50 gramów drożdży
- 2 jajka
- 150 gramy mleka
- 560 gramów mąki
- 70 gramów masła
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szczypty soli
- 1 szczypty kurkumy
- 1 jajko kurze, roztrzepane do posmarowania bułeczek
Malinianki - farsz
- 1 opakowania malin świeżych lub mrożonych
- 1 opakowania czekolada biała
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Cukier, drożdże, jajka i mleko umieszczamy w naczyniu - mieszamy 3 min. 37 stopni /poz.3-4.
2. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto w ciągu 4 min/Interwał.
3. Ciasto wkładamy do miski nakrywamy i zostawiamy na ok. 1 godz. do wyrośnięcia.
4. Na stolnicę wsypujemy troche mąki ,rowałkowujemy ciasto na ok. 5 mm, wykrawamy prostokąty.
5. Na tak przygotowane kawałki ciasta nakładamy 5-6 sztuk malin i 1 cząstkę białej czekolady, zlepiamy bułeczki, smarujemy jajkiem, następnie układamy na blasze do wyrośnięcia( ok. 15 min.).
6. Pieczemy ok. 15 min. w temp. 150 stopni , nastepnie dalsze 10 min w temp. 180 stopni.
Wystudzone bułeczki można dodatkować polukrowac.
Smacznego!
Ciasta
Porady
Ja robiłam po raz pierwszy i trochę się mi się maliny rozlały, ale to nie wplywa na rewelacyjny smak.
Trzeba bardzo dokładnie sklejać boki.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo ciekawy w połączeniu z czekolada farsz. slodki i kwaskowy jednocześnie. Pycha
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi