thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
16 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 23/07/12
zmieniono dnia: 24/07/12

Składniki

Ciasto

  • 100 g margaryny, zimnej pokrojonej na kawałki
  • 200 g mąki
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 opakowania cukru waniliowego
  • 60 g cukru

Masa

  • 300 g jagody
  • 3 białka
  • 100 g cukru, najlepiej pudru
  • 1 szczypty soli drobnej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasta
  1. 1. Do naczynia wkładamy wszystkie składniki na casto w podanej kolejności. Mieszamy 1min/obr.5 pomagając sobie kopystką.

    2. Wykładamy  na formę do tarty (u mnie średnicy ok 21cm), rozgniatamy palcami na równy placek z zawiniętymi brzegami i nakuwamy widelcem.

    3. Pieczemy 12 min w 180 st C.

    4. Myjemy i dokładnie osuszamy Naczynie Thermomixa. Zakładamy motylek, wlewamy białka ze szczyptą soli i ubijamy 4min/obr.3. Po 2 min ubijania zaczynamy powoli dodawać cukier.

    5. Wyciągamy ciasto w piekarnika wrzucamy na nie jagody i nakładmy ubite białka.

    6. Wstawiamy z powrotem do piekarnika na ok. 20-30 min a temperaturę obniżamy do 100 - max 150  st C.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jagódki pod chmurką

Wydrukuj:

Komentarze