- TM 31
Składniki
Churros
- 30 g masła
- 2 łyżki cukru
- 200 g mąki tortowej
- 2 jajka
- olej do smażenia
Czekolada
- 100 g margaryny
- 50 g kakao
- 120 g cukru pudru
- 2 łyżki mleka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
250 ml wody masło, sól i cukier zagotować., do momentu az masło się rozpuści"Mieszanie" "Blokada naczynia miksującego" . Wsypać mąkę i wymieszać, obr poz 1-2 aż ciasto będzie jednolite i będzie odchodzić od dzbanka. Wyłączyć temperaturę, dodać jedno jajko i zmiksować, obr poz 7-8, 2 minuty, miksując dodać drugie jajko.
Rozgrzać olej. Cisto przełożyć do rękawa, bądź szprycy i wyciskać na gorący oej tworząc długie paski, odcinając końcówki nożyczkami.
Smażyć na złoty kolor, ok 2 minuty z każdej strony. Usmażone wyjąć i ułożyć na ręczniku papierowym, by tłuszcz ociekł. Chłodne posypać cukrem pudrem.
Margarynę roztopić, dodać kako, cukier puder i mleko. Wymieszać. Podawać ciepłe.
Ciasto na churros
Czekolada
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
och churros ....to ci wspomnienia z Hiszpani wrocily,ostatnio jednak jadlam we Francji roznily sie smakiem a za dodatek byla nutella.PROFANACJA!!!!! prawdziwe churros z goraca gesta czekolada
Jedyny przepis na churrosy na Przepisowni, ale za to bardzo dobry! Wyszły wyśmienite!
Zrobiłam właśnie na Tłusty Czwartek
Wyszły super! Pierwszy raz miałam okazję robić ciasto parzone. Szkoda że w przepisie nie ma szczegółów nastawień (np czy lepiej ciasto wyrabiać interwałem). Ja jeszcze na podstawie innych przepisów na churros dodałam łyżeczkę proszku do pieczenie.
No i dla mnie najtrudniejsze to było smażenie. Przy optymalnej temperaturze tłuszczu pięknie się rumieniły (choć u mnie nie obyło się bez kilku zbyt zarumienionych)
Pozostaje mi kupić szpryckę by były bardziej kształtne bo uwielbiamy ten deser i teraz się cieszę że będę mogła je robić sama w domu
Przepis został zaktualizowany. Wody 250 ml, gotować do momentu rozpuszczenia masła
ILE WODY????
woda, przeciez w przepisie nie ma wody, ile czasu to gotowac?
Are you sure to delete this comment ?