Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
- 2 żółtka
- 1 jajko
- 100 g `masła
- 150 g mleka
- 50 g cukru
- 1 cukier waniliowy (16 g)
- 50 g drożdży
- 500 g mąki pszennej
- 1 łyżeczek soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
do naczynia włożyć jajka, masło, mleko, cukier i cukier wanilinowy, wymieszać czas 1,5 min, temp. 50 st C, obr. poz. 5
następnie dodawać kolejno pozostałe składniki (wg podanej kolejności) i wyrabiać czas 3 min, obr. poz. Interwał, wyłozyć i pozostawić do wyrośnięciauformować warkocz, włożyć do wąskiej formy o dł. 40 cmposmarować warkocz białkiem i posypać kruszonką
piec w 180-200 st C
Chałka
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Pycha😊😊😊
Czy ktoś robił chałkę na mące żytniej?
Dla mnie trochę zbyt mało słodka. I nie wiem dlaczego porozrywała się w trakcie pieczenia i spłaszczyła
Najlepszy przepis na chalke jaki przetestowałem. Polecam jest pyszna!!!
Robiłam kilka razy i zawsze wychodzi pyszna. Polecam
Musi byc pyszna! Końiecznie wyprobuje -
Przepis mega ! polecam
Dziewczyny czy po wyrobieniu i przełożenia do miski ciasto ma być płynne?, bo mi takie wyszło a zrobiłam wszystko dokładnie jak w książce podane było.
Rewelacja Pyszna nawet na drugi dzień..
Pyyyyysznaaaaa . Idealna. Dodałam rodzynki i żurawinę
Are you sure to delete this comment ?