Czas przygotowania
33min
Czas całkowity
58min
porcja/porcje/porcji
15
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 14/03/11
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 40 g drożdzy
- 100 g cukru
- cukier waniliowy
- 2 zółtka
- 250 g mleka
- 500 g mak, i
- 70 g masła
- szczypta soli
- rodzynki
- marmolada, jabłko w kawałkach lub tabliczki czekolady do nadziewania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Drożdze,cukry , żółtka,mleko wymięszać 1.5min. tem.50C obr.5 Po czym dodac pozostałe składniki i rodzynki i wyrabiać 1.5min. "Ciasto" pozostawic do wyrośnięcia ok pół godz. Gdy wyrośnie formowac bułki nadziewać jabłkiem może być też marmolada lub czekolada. Piec w tem 200 C ok. 20-25 min.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
bułki są przepyszne! Dałam cukier cynamonowy zamiast wanilinowego, i ciemny zamiast białego. Ideał