thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
3h 0min
Czas całkowity
4h 0min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 500 gpodgardla lub boczku -Ugotowane
  • 500 gmięsa z kurczaka- Ugotowane
  • 300 g wątroby, drobiowej-Usmazyć
  • 3 czerstwe bułki
  • 4 jaja
  • gałka muszkatołowa
  • sól pieprz
  • marchewka
  • seler
  • pietruszka
  • bułka tarta
  • tłuszcz do blachy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Marchewke, selera, pietruszka, opieczoną cebule  ugotowac na parze w 90C/obr.3/ok.30min. tak by było miekkie. Mięso obieramy z kości i kroimy na mniejsze kalawki, warzywa studzimy, bułke moczymy. wszystko razem mielimy etapami po 20s/obr10 tak by nie było zbyt duzych grudek mięsa mieszamy z żółtkami z ubitymi na sztywno białkami, doprawiamy pieprzem sola gałką muszkatołową według smaku i upodoban mieszamy 20s/obr6. masa musi mieć kosystencję gestej smietanki. Mase wkładamy do foremek natłuszczonych i posypanych bułka tartą. pieczemy w 180C ok 1godz.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasztet świąteczny

Wydrukuj:

Komentarze