- TM 31
Składniki
- 500 gpodgardla lub boczku -Ugotowane
- 500 gmięsa z kurczaka- Ugotowane
- 300 g wątroby, drobiowej-Usmazyć
- 3 czerstwe bułki
- 4 jaja
- gałka muszkatołowa
- sól pieprz
- marchewka
- seler
- pietruszka
- bułka tarta
- tłuszcz do blachy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Marchewke, selera, pietruszka, opieczoną cebule ugotowac na parze w 90C/obr.3/ok.30min. tak by było miekkie. Mięso obieramy z kości i kroimy na mniejsze kalawki, warzywa studzimy, bułke moczymy. wszystko razem mielimy etapami po 20s/obr10 tak by nie było zbyt duzych grudek mięsa mieszamy z żółtkami z ubitymi na sztywno białkami, doprawiamy pieprzem sola gałką muszkatołową według smaku i upodoban mieszamy 20s/obr6. masa musi mieć kosystencję gestej smietanki. Mase wkładamy do foremek natłuszczonych i posypanych bułka tartą. pieczemy w 180C ok 1godz.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
od czterech lat robię pasztet z tego przepisu jest sakowity, raz tylko przesoliłem...
Bułki nie dawałam . Reszta jak profane w przepisie. Super. Pycha.
Pasztet wyszedł wyśmienity.
Dodaję do wypróbowania
Na podstawie tego przepisu pasztet wyszedł SUPER!!!
można dodać pieczarki (moim zdaniem) pyszny. Bez pieczarek też
bedzie dziś próba.... zobaczymy
Mozna dodać usmażone pieczrki Pycha.