thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
2 litr/litra/litry/litrów
Poziom
--

Składniki

  • 1 kg królika - tusza z kością
  • 250 g wątroby, z indyka
  • 300 gsurowego boczku
  • 300 g wieprzowiny, najlepiej z łopatki
  • 3 jajka
  • 1 czerstwa bułka
  • 3 jajka
  • 100 g marchewki
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g cebuli
  • Przyprawy wg. uznania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Warzywa posiekać lekko w naczyniu miksującym - 3s/obr4.

    2. Na Varomę włożyć mięso, od najtwardszego na spodzie. Na mięso wyłożyć zmiksowane warzywa.

    3. Do kielicha wlać wodę, tak aby przykryła noże. Gotować mięso na varomie ok 40 min, lub aż mięso będzie rozgotowane.

    4. Wylać wodę z kielicha, włożyć połowę mięsa z warzywami, połowę bułki i jajko. Zmiksować 20s/obr9, lub wg uznania. Przełożyć na chwilę do innego naczynia.

    5. To samo wykonać z  pozostałymi składnikami.

    6. Przełożyć mięso z innego naczynia do mięsa w Thermomixie i wszystko razem wymieszać. 2min/obr5

    7. Do dwu-litrowej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, wkładamy przygotowaną masę.

    8. Piec ok godzinę w temp. 180 stopni.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasztet z królika

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?