thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
30 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 40 g drożdży
  • pół szklanki cukru
  • 1 łyżeczek łyżka cukru waniliowego
  • 250 mililitrów mleka
  • 70 g masła
  • 2 żółtka
  • 60 dag mąki
  • szczypta soli
  • 2 białka, do posmarowania bułeczek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Pamiętajmy, że wszystkie składniki powinny mieć jednakową temperaturę (najlepiej pokojową).

    Do naczynia miksującego wkładamy: drożdże, cukier, cukier waniliowy, żółtka i pół szklanki mleka. Mieszamy temp 37 stopni 2 min. Odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy zaczyn "ruszy" dodajemy pozostałe mleko, przesianą mąkę i roztopione masło. Wyrabiamy Ciasto"Ciasto" 3-4 minuty na gładkie ciasto i odstawimy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto urośnie, formujemy bułeczki, bądź warkocze i układamy na blaszce. Smarujemy białkiem.

    Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 200 stopni C.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułeczki maślane z kruszonką

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?