thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Churros

  • 30 g masła
  • 2 łyżki cukru
  • 200 g mąki tortowej
  • 2 jajka
  • olej do smażenia

Czekolada

  • 100 g margaryny
  • 50 g kakao
  • 120 g cukru pudru
  • 2 łyżki mleka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto na churros
  1. 250 ml wody masło, sól i cukier zagotować., do momentu az masło się rozpuściMieszanie"Mieszanie" Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" . Wsypać mąkę i wymieszać, obr poz 1-2 aż ciasto będzie jednolite i będzie odchodzić od dzbanka. Wyłączyć temperaturę, dodać jedno jajko i zmiksować, obr poz 7-8, 2 minuty, miksując dodać drugie jajko.

    Rozgrzać olej. Cisto przełożyć do rękawa, bądź szprycy i wyciskać na gorący oej tworząc długie paski, odcinając końcówki nożyczkami.

    Smażyć na złoty kolor, ok 2 minuty z każdej strony. Usmażone wyjąć i ułożyć na ręczniku papierowym, by tłuszcz ociekł. Chłodne posypać cukrem pudrem.

     

  2. Czekolada
  3. Margarynę roztopić, dodać kako, cukier puder i mleko. Wymieszać. Podawać ciepłe.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Churros

Wydrukuj:

Komentarze

  • maja 5, 2017 at 21:17

    och churros ....to ci wspomnienia z Hiszpani wrocily,ostatnio jednak jadlam we Francji roznily sie smakiem a za dodatek byla nutella.PROFANACJA!!!!! prawdziwe churros z goraca gesta czekolada Love

  • lutego 23, 2017 at 13:39

    Jedyny przepis na churrosy na Przepisowni, ale za to bardzo dobry! Wyszły wyśmienite!

  • lutego 5, 2016 at 09:35
    3.0

    Zrobiłam właśnie na Tłusty Czwartek tmrc_emoticons.) 

    Wyszły super! Pierwszy raz miałam okazję robić ciasto parzone. Szkoda że w przepisie nie ma szczegółów nastawień (np czy lepiej ciasto wyrabiać interwałem). Ja jeszcze na podstawie innych przepisów na churros dodałam łyżeczkę proszku do pieczenie.

    No i dla mnie najtrudniejsze to było smażenie. Przy optymalnej temperaturze tłuszczu pięknie się rumieniły (choć u mnie nie obyło się bez kilku zbyt zarumienionychtmrc_emoticons.))

    Pozostaje mi kupić szpryckę by były bardziej kształtne bo uwielbiamy ten deser i teraz się cieszę że będę mogła je robić sama w domu tmrc_emoticons.)

  • sierpnia 11, 2012 at 18:22

    Przepis został zaktualizowany. Wody 250 ml, gotować do momentu rozpuszczenia masła tmrc_emoticons.)

  • lutego 1, 2012 at 19:16

    ILE WODY???? tmrc_emoticons.J)

     

  • lutego 1, 2012 at 12:56

    woda, przeciez w przepisie nie ma wody, ile czasu to gotowac?

Are you sure to delete this comment ?