Składniki
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- opcjonalnie 0,5łyżeczki proszku do pieczenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
zaczynam od włączenia piekarnika i przygotowania foremki
zakładam motylek
jajka z cukrem - obroty 3 czas ok. 1minuta
obroty zmieniam na pozycję 2 i przez dziurkę wolno wsypuję szklankę mąki (można wymieszac ją z proszkiem do pieczenia)
gdy już się wszystko elegancko wymiesza, ciasto wylewam do foremki i piekę 180st. 20-25minut (aż się zarumieni)
na biszkop można potem dac owoce i wylac galaretkę albo tylko jakąś masę budyniową itp.
to taka moja awaryjka na wypadek piespodziewanych gości
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Biszkopt faktycznie szybki w przygotowaniu i smaczny. Niestety mój po 30 minutach w pikarniku był dalej surowy więc piekłam go prawie godzinę. Niestety w dodatku mi opadł ale i tak skorzystałam z niego i wszyscy domownicy chwalili, że smaczny.
Biszkopt super tylko mi troche opadł