Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
22min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
Łatwy
- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
opublikowany: 26/11/21
zmieniono dnia: 28/11/21
Składniki
HALLOUMI PIECZONE W PANIERCE
- 200 g Ser Halloumi
- 20 g ser parmezan
- 15 g bułka tarta, lub czerstwy chleb
- 35 g białko, czyli z 1 sztuki jajka
- 1 łyżeczki nasiona chia, OPCJONALNIE
- 1 łyżeczki papryka słodka, mielona, OPCJONALNIE
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Piekarnik nastaw na 200°C
2. Ser Halloumi pokrój w kostkę, około 1-2 cm (lub odpowiedniej dla Ciebie wielkości, tak jak lubisz jeść finger foodsy)
3. Do miski robota wrzuć parmezan pokrojony w kostkę, tartą bułkę (lub czerstwy chleb) i nastaw na 15 sekund/prędkość 10
(jeśli używasz czerstwego chleba dodaj kilka sekund więcej)
4. Przygotuj 2 mieseczki:
- do pierwszej miseczki wlej białko
- do drugiej miseczki wsyp mieszankę bułki z parmezanem - dodaj sezam, chię, lub paprykę - jeśli masz ochotę - ale to opcjonalne,
5. Każdy kawałek Halloumi zamocz dokładnie w białku, a następnie w mieseczce z bułką tartą i przypilnuj by cała kosteczka dokładnie została pokryta mieszanką
6. Kostki halloumi układaj na blaszcce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, lub matą silikonową i zapiekaj około 10 - 15 minut - albo do czasu gdy finger foodsy ładnie się zarumienią (tak jak lubisz - niektórzy lubią bardziej przypalone, inni mniej)
7. Gotowe! Podawaj z sosami, lub same - też są pycha!
Porady
To może być zero waste przepis, jeśli użyjesz do niego czerstwego chleba!
O macie silikonowej poczytasz więcej na mojej stronie: https://luksusowakuradomowa.com/mata-silikonowa-do-pieczenia/
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Przyjęcie
Bufet
Dzieci w kuchni
Przystawka
Dodatek
Wiosna
Lato
Zima
Karnawał
Sylwester
Potrawa wegetariańska
Pieczenie
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?