- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
Składniki
LUKIER KRÓLEWSKI - ROYAL ICING
- 30 g białko
- 180 g Cukier puder
- 1 łyżeczki sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, kilka kropli
OPCJONALNIE
- kakao, LUB
- krople sok z cytryny, LUB
- barwnik spożywczy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do miski robota wlej białko i wrzuć cukier puder, załóż motylek i nastaw na 5minut/obroty 1.
Podczas pracy robota dodaj przez otwór kilka kropli cytryny.
Przełożyć do miseczki szczelnie zakryć i odstawić do lodówki by odpoczął.
Jeśli używasz dodatków to oczywiście dorzuć go w tym momencie również
Porady
Jeśli nie masz cukru pudru to oczywiście zrób go w Thermomixie – wrzuć cukier i nastaw robota na 20 sekund/prędkość 10 ➡ ale osobiście odradzam. Wolę użyć sklepowego cukru pudru.
Nie skracaj czasu miksowania lukru, jest to ważne, by długo i powoli masa była przygotowywana, aby zmniejszyć ryzyko powstawania bąbelków, przy jednoczesnym dokładnym zmieszaniu cukru. Czas również wpływa na stabilizację masy lukrowej. Jeśli w trakcie polewania lukrem pojawią się bąbelki to usuń je, przebijając końcówką noża, widelczykiem, czy wykałaczką
Więcej szczegółów i porad dotyczących lukru królewskiego oraz tego DO CZEGO NADAJE SIĘ LUKIER KRÓLEWSKI, A DO CZEGO CI GO ODRADZAM ➡ znajdziesz tutaj
⤵
https://luksusowakuradomowa.com/seria-thermomix-podstawy-lukier-krolewski/
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?