Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1 litr/litra/litry/litrów
Poziom
--

Składniki

migdały, ksylitol lub cukier, woda

  • 5-6 czubate łyżki Migdałów
  • 2 płaskich łyżeczek ksylitolu lub cukru
  • 1 litra ciepłej przegotowanej wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    mleka migdałowego
  1. Migdały zalewamy wrzątkiem na 20-30 min. Obieramy ze skórki. Do naczyna miksującego wlewamy 0,5l przegotowanej wody, wsypujemy migdały i dodajemy ksylitol (cukier). Miksujemy 1min., obr. 10. Dolewamy kolejne 0,5 l wody i miksujemy 30sek., obr.9. 

Porady

Mleko jest wskazane dla dzieci nie tolerujących białka zwirzęcego. Ma dużą zawartość wapnia. Mleka można nie słodzić. Jeżeli chcemy zapasteryzować nalezy po dolanu wody zagotować temp.100, 2min., obr. 2, a następnie ponownie zmiksować. 

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

mleko migdałowe

Wydrukuj:

Komentarze