thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 11
thumbnail image 12
thumbnail image 13
thumbnail image 14
thumbnail image 15
thumbnail image 16
thumbnail image 17
thumbnail image 18
thumbnail image 19
thumbnail image 20
thumbnail image 21
thumbnail image 22
thumbnail image 23
thumbnail image 24
thumbnail image 25
thumbnail image 26
thumbnail image 27
thumbnail image 28
thumbnail image 29
thumbnail image 30
thumbnail image 31
thumbnail image 32
thumbnail image 33
thumbnail image 34
thumbnail image 35
thumbnail image 36
thumbnail image 37
thumbnail image 38
thumbnail image 39
thumbnail image 40
thumbnail image 41
thumbnail image 42
thumbnail image 43
thumbnail image 44
thumbnail image 45
thumbnail image 46
thumbnail image 47
thumbnail image 48
thumbnail image 49
thumbnail image 50
thumbnail image 51
thumbnail image 52
thumbnail image 53
thumbnail image 54
thumbnail image 55
thumbnail image 56
thumbnail image 57
thumbnail image 58
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10 thumbnail image 11 thumbnail image 12 thumbnail image 13 thumbnail image 14 thumbnail image 15 thumbnail image 16 thumbnail image 17 thumbnail image 18 thumbnail image 19 thumbnail image 20 thumbnail image 21 thumbnail image 22 thumbnail image 23 thumbnail image 24 thumbnail image 25 thumbnail image 26 thumbnail image 27 thumbnail image 28 thumbnail image 29 thumbnail image 30 thumbnail image 31 thumbnail image 32 thumbnail image 33 thumbnail image 34 thumbnail image 35 thumbnail image 36 thumbnail image 37 thumbnail image 38 thumbnail image 39 thumbnail image 40 thumbnail image 41 thumbnail image 42 thumbnail image 43 thumbnail image 44 thumbnail image 45 thumbnail image 46 thumbnail image 47 thumbnail image 48 thumbnail image 49 thumbnail image 50 thumbnail image 51 thumbnail image 52 thumbnail image 53 thumbnail image 54 thumbnail image 55 thumbnail image 56 thumbnail image 57 thumbnail image 58
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 13/11/12
zmieniono dnia: 27/07/17

Składniki

masę jajeczną

  • 6 jajek
  • 3 łyżki mleka
  • 4-5 łyżek parmezanu, tartego lub grana padano albo innego twardego sera
  • sól i pieprz do smaku
  • ulubione zioła - bazylia, oregano lub inne według uznania

dodatek do masy jajecznej

  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 4 łyżki groszek konserwowy
  • 3-4 plastry salami lub szynki
  • 650 gramów wody do gotowania na parze

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Frittata to danie jajeczne bardzo podobne do omletu lub quiche. Do frittaty można dodać w zasadzie wszystko co się lubi: wszelkie warzywa, wędliny, mięso, ryby. Każda wersja może być równie smaczna – wszystko zależy od naszych upodobań. Pyszna jest z brokułami, groszkiem, cukinią itd. Trzeba jednak pamiętać, aby brokuły czy groszek były ugotowane, cukinia podsmażona, mięso ugotowane albo upieczone, bo czas przygotowania samej frittaty jest krótki. Tutaj zamieszczam wersję nie skomplikowaną - czyli bez konieczności wcześniejszego gotowania dodatków.

  2. wyłożenie Varomy papierem
  3. Weź kawałek papieru do pieczenia, który będzie pasował wielkością do górnego koszyka  Varoma. Zgnieć go i zamocz  w wodzie, odciśnij , a następnie z powrotem go rozprostuj i umieść górnym w koszyku Varomy, który jest już ustawiony na podstawie.

  4. masa jajeczna
  5.  Składniki na masę jajeczna umieścić w naczyniu miksującym i wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.

  6. Paprykę i wędlinę pokroić w drobnę kawałki i umieścić z resztą warzyw równomiernie na Varomie wyłożonej papierem do pieczenia.

  7. Warzywa i wędlinę zalać  masą jajeczną i nakryć pokrywką od Varomy.

  8. W naczyniu miksującym umieścić 650 gramów wody. Na pokrywie termomixa ustawić przystawkę Varoma. Ustaw Thermomix na 15-20 min./  Varoma / obr. 2.Po ok 15 minutach sprawdzić czy frittata jest gotowa i odpowiednio ścięta. Czas przygotowania zależy od składników użytych do przygotowania i ich ilości. Trudno podać to precyzyjnie bo wariantów  potrawy może być wiele - czas parowania należy wydłużyć jeśli potrzeba do momentu ,aż cała masa jajeczna będzie dobrze ścięta.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

FRITTATA na Varomie

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: