Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
20
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Sernik truskawkowy blyskawiczny
- 1 paczuszek biszkoptów okrągłych
- 2 opakowania serków truskawkowych, Bieluch truskawkowy 125g
- 0,5 litra mleko 3,2%
- 1 opakowania sernik na zimno, np. Gellwe
- 10 truskawek, do ozdoby ciasta
- 1 opakowania galaretki truskawkowej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Biszkopty układamy na dnie przyygotowanej formy na sernik. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Pozostałe składniki wkładamy do naczynia miksującego 15s/obr.4. Gotową masę przelewamy do formy na sernik.
Ozdabiamy truskawkami i zalewamy wystudzona galaretką.
Wstawiamy do lodówki na ok 5 godzin.
Sernik truskawkowy blyskawiczny
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Normalnie Nikt nigdy nie jadł sernika z proszku... ??? Ja jadłam i czasem robiłam.
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
Jak można tu wstawić przepis na sernik z proszku ?!
To przeczytajcie skład gotowej galaretki, budyniu, .... tam wcale nie ma chemii, a dzieci to jedzą
Temat chemii w jedzeniu uważam za zamknięty
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
W "Radość gotowania" jest świetny przepis na taki właśnie sernik, tylko w wersji brzoskwiniowo-wiśniowej, ale ja właśnie robię tylko w wersji truskawkowej. Lekki, bardzo smaczny i bez chemii - biszkopty, ser wymieszany z cukrem, galaretką i odrobiną masła i na wierzchu owoce z galaretką - pychota!! A chemii w naszych potrawach da się uniknąć i nie trzeba mieszkać w gospodarstwie agroturystycznym ani nie trzeba mieć góry pieniędzy, wystarczy troszeczkę "pokombinować" i właśnie dlatego że ta chemia jest praktycznie wszędzie to należy robić wszytsko albo co najmniej bardzo dużo aby jej unikać......szczególnie jeśli adresatami naszego kucharzenia są dzieci Pozdrawiam
Pusiu to jest propozycja przepisu do zrobienia. Czasami ktoś ma taki gotowy sernik i może go zrobić Jest naprawdę smaczny. Jeżeli wolisz z serkiem to taki zrobisz....
A chemii nie da się uniknąć. Jest wszędzie w warzywach, owocach, mięsie, mleku, jajkach i innych produktach które kupujemy na codzień. Chyba że mieszkamy na wsi, daleko od dróg i mamy wszystkie włane wyroby. Mało osób może poszczycić się tym luksusem. Niestety...
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
szczerze mówiąc to ja bym nie proponowała sernika na zimno z paczki, w którego składzie jest tłuszcz utwardzalny. jadłam kiedyś u kogoś taki sernik. czuć go było "chemią" na kilometr. wprawdzie producent nie umieszcza w składzie środków konserwujących czy innych "świństw" ale czy nie lepiej zrobić sernik z prawdziwego twarogu co nie jest czasochłonne w thermomixie? dbajmy o swoje zdrowie i unikajmy takich gotowych półproduktów.
moze Kocica przerobi swój przepis na "zdrowszy"?
pusia
Are you sure to delete this comment ?