thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 11/06/13
zmieniono dnia: 23/05/16

Składniki

Sernik truskawkowy blyskawiczny

  • 1 paczuszek biszkoptów okrągłych
  • 2 opakowania serków truskawkowych, Bieluch truskawkowy 125g
  • 0,5 litra mleko 3,2%
  • 1 opakowania sernik na zimno, np. Gellwe
  • 10 truskawek, do ozdoby ciasta
  • 1 opakowania galaretki truskawkowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sernik truskawkowy blyskawiczny
  1. Biszkopty układamy na dnie przyygotowanej formy na sernik. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

    Pozostałe składniki wkładamy do naczynia miksującego 15s/obr.4. Gotową masę przelewamy do formy na sernik.

    Ozdabiamy truskawkami i zalewamy wystudzona galaretką.

     Wstawiamy do lodówki na ok 5 godzin.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik truskawkowy blyskawiczny

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 19, 2017 at 18:58

    Normalnie Big Smile Nikt nigdy nie jadł sernika z proszku... ??? Ja jadłam i czasem robiłam.

    Jestem Agata Smile


    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.


    Antoine de Saint-Exupéry

  • maja 31, 2016 at 13:51
    1.0

    Jak można tu wstawić przepis na sernik z proszku ?!tmrc_emoticons.(

  • czerwca 12, 2013 at 23:30

     To przeczytajcie skład gotowej galaretki, budyniu, .... tam wcale nie ma chemii, a dzieci to jedzą  tmrc_emoticons.) 

     Temat chemii w jedzeniu uważam za zamknięty  Party  Party

     

     

    Jestem Agata Smile


    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.


    Antoine de Saint-Exupéry

  • czerwca 12, 2013 at 23:03

    W "Radość gotowania" jest świetny przepis na taki właśnie sernik, tylko w wersji brzoskwiniowo-wiśniowej, ale ja właśnie robię tylko w wersji truskawkowej. Lekki, bardzo smaczny i bez chemii - biszkopty, ser wymieszany z cukrem, galaretką i odrobiną masła i na wierzchu owoce z galaretką - pychota!! A chemii w naszych potrawach da się uniknąć i nie trzeba mieszkać w gospodarstwie agroturystycznym ani nie trzeba mieć góry pieniędzy, wystarczy troszeczkę "pokombinować" tmrc_emoticons.) i właśnie dlatego że ta chemia jest praktycznie wszędzie to należy robić wszytsko albo co najmniej bardzo dużo aby jej unikać......szczególnie jeśli adresatami naszego kucharzenia są dzieci tmrc_emoticons.) Pozdrawiam

     

  • czerwca 12, 2013 at 15:29

    Pusiu to jest propozycja przepisu do zrobienia. Czasami ktoś ma taki gotowy sernik i może go zrobić tmrc_emoticons.) Jest naprawdę smaczny. Jeżeli wolisz z serkiem to taki zrobisz....

    A chemii nie da się uniknąć. Jest wszędzie w warzywach, owocach, mięsie, mleku, jajkach i innych produktach które kupujemy na codzień. Chyba że mieszkamy na wsi, daleko od dróg i mamy wszystkie włane wyroby. Mało osób może poszczycić się tym luksusem. Niestety...

     

     

    Jestem Agata Smile


    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.


    Antoine de Saint-Exupéry

  • czerwca 12, 2013 at 13:06

    szczerze mówiąc to ja bym nie proponowała sernika na zimno z paczki, w którego składzie jest tłuszcz utwardzalny. jadłam kiedyś u kogoś taki sernik. czuć go było "chemią" na kilometr. wprawdzie producent nie umieszcza w składzie środków konserwujących czy innych "świństw" ale czy nie lepiej zrobić sernik z prawdziwego twarogu co nie jest czasochłonne w thermomixie? dbajmy o swoje zdrowie i unikajmy takich gotowych półproduktów.

    moze Kocica przerobi swój przepis na "zdrowszy"?

    pusia

Are you sure to delete this comment ?