thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

WĄTRÓBKA Z TRUSKAWKAMI I KARMELIZOWANĄ W OCCIE BALSAMICZNYM SZALOTKĄ

  • 1 szczypty pieprzu, mielonego
  • 20 g oleju
  • 350 g wątróbki, 4cm kawałki
  • 50 g cebula szalotka
  • 60 g ocet balsamiczny
  • 1 łyżeczki rozmaryn, świeży, posiekany,płaska łyżeczka
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki masła
  • 100-150 g truskawek, świeżych, pokrojonych na pół

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Oczyszczoną z żyłek i błonek wątróbkę zamarynwać 15min w oleju z pieprzem

    2.Do naczynia miksującego dodać wątróbkę i uruchomić przepis "RUMIENIENIE WOLOWINY MEDIUM RARE" (z pominięciem czosnku i cebuli)

    3.Wątróbkę przełożyć do koszyczka, płyn wylać.

    4.Do naczynia miksującego dodać szalotkę, 10g oleju rozdrobnić 5sek./5obr.

    5.dusić 2min/Varoma/1obr.

    6.dodać ocet balsamiczny oraz rozmaryn ,dusić 2min./varoma/1obr.

    7.dodać masło, dusić 2min./varoma/1obr.

    8. Dodać wcześniej zrumienioną wątróbkę ,truskawki i delikatnie przemieszać kopystką

    Podawać z mixem sałat oraz grzanką

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

WĄTRÓBKA Z TRUSKAWKAMI I KARMELIZOWANĄ W OCCIE BALSAMICZNYM SZALOTKĄ

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: