thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

RYBA Z WARZYWAMI I PUREE Z KALAFIORA WIOLETTA

  • 260 g filet z ryby, np mintaj, miruna, dorsz itp
  • 1 łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do opruszenia ryby
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 60 g ser parmezan, wegański z violife
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 150 g czerwonej papryki, mozesz użyć różnokolorowej
  • 60 g cebuli
  • 400 g wody
  • 300-350 g kalafiora
  • 5 g soku z cytryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Na pokrywę naczynia miksującego nałożyć dolną część przystawki Varoma, odważyć do niej rybę, oprószyć solą i pieprzem. Przystawkę Varoma z rybą umieścić na wklęsłej stronie pokrywy przystawki Varoma, odstawić.
  2. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć parmezan i natkę pietruszki, rozdrobnić 5 s/obr. 9. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
  3. Do naczynia miksującego włożyć czerwoną paprykę, żółtą paprykę i cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  4. Dodać ½ łyżeczki soli i ¼ łyżeczki pieprzu, wymieszać 20 s/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 2.5. Przełożyć na odważoną rybę i lekko docisnąć do filetów. Posypać ½ łyżki parmezanu rozdrobnionego z natką pietruszki, odstawić.
  5. Do naczynia miksującego wlać wodę. Włożyć koszyczek, odważyć do niego kalafior. Nałożyć przystawkę Varoma z rybą i warzywami, gotować na parze 20 min/Varoma/obr. 1. Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić. Ostrożnie wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, odstawić. Opróżnić naczynie miksujące.
  6. Do naczynia miksującego włożyć ugotowany na parze kalafior i pozostały parmezan rozdrobniony z natką pietruszki, dodać pozostałe ½ łyżeczki soli, ¼ łyżeczki pieprzu i sok z cytryny, zmiksować 20 s/obr. 6-8, stopniowo zwiększając obroty. Rybę z warzywami i purée z kalafiora udekorować natką pietruszki i podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

RYBA Z WARZYWAMI I PUREE Z KALAFIORA paula

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: