Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
- TM 6
opublikowany: 01/02/24
zmieniono dnia: 01/02/24
Składniki
RYBA Z WARZYWAMI I PUREE Z KALAFIORA WIOLETTA
- 260 g filet z ryby, np mintaj, miruna, dorsz itp
- 1 łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do opruszenia ryby
- 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 60 g ser parmezan, wegański z violife
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 150 g czerwonej papryki, mozesz użyć różnokolorowej
- 60 g cebuli
- 400 g wody
- 300-350 g kalafiora
- 5 g soku z cytryny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Naczynie miksujące kompletne premium
-
Kopystka
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na pokrywę naczynia miksującego nałożyć dolną część przystawki Varoma, odważyć do niej rybę, oprószyć solą i pieprzem. Przystawkę Varoma z rybą umieścić na wklęsłej stronie pokrywy przystawki Varoma, odstawić.
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć parmezan i natkę pietruszki, rozdrobnić 5 s/obr. 9. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć czerwoną paprykę, żółtą paprykę i cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać ½ łyżeczki soli i ¼ łyżeczki pieprzu, wymieszać 20 s/"Obroty wsteczne" /obr. 2.5. Przełożyć na odważoną rybę i lekko docisnąć do filetów. Posypać ½ łyżki parmezanu rozdrobnionego z natką pietruszki, odstawić.
- Do naczynia miksującego wlać wodę. Włożyć koszyczek, odważyć do niego kalafior. Nałożyć przystawkę Varoma z rybą i warzywami, gotować na parze 20 min/Varoma/obr. 1. Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić. Ostrożnie wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, odstawić. Opróżnić naczynie miksujące.
- Do naczynia miksującego włożyć ugotowany na parze kalafior i pozostały parmezan rozdrobniony z natką pietruszki, dodać pozostałe ½ łyżeczki soli, ¼ łyżeczki pieprzu i sok z cytryny, zmiksować 20 s/obr. 6-8, stopniowo zwiększając obroty. Rybę z warzywami i purée z kalafiora udekorować natką pietruszki i podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Enjoy a variety of dishes. In addition, you can play geometry dash with attractive challenges. Engage in unlimited speed races while navigating the icon moving through the areas. Each jump needs to be performed with precise timing.
Your upbeat demeanor and support have greatly enhanced my professional growth. I am unsure about the degree to which I should convey my gratitude for your efforts.
papa’s freezeria
Ciekawy przepis, który łączy delikatność ryby z chrupiącą warstwą parmezanu i Snow Rider natki pietruszki. Z dodatkiem kalafiora na parze, wydaje się być zdrową i smaczną opcją na obiad! Z pewnością warty wypróbowania.
The steps are well-organized, instructing each Retro Bowl action clearly, from seasoning to cooking and serving. With this level of detail, following the recipe should be a breeze. Hope I can do it!
Danie zawiera ryż i paprykę, uno online które są dobrymi roślinami i są odpowiednie dla wegetarian.