thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 19/11/13

Składniki

  • 10 g mąki ziemniaczanej
  • 10 g cukru
  • 4 pomarańcze
  • Sos
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 500 g wody
  • 2 - 3 szczypty pieprzu, białego
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 600 g filetów z dorsza
  • 6 cebulek dymek, pokrojonych na kawałki
  • 600 g kopru włoskiego, pokrojonego na kawałki
  • 20 g sherry, półwytrawnej
  • 100 g soku pomarańczowego
  • 100 g kwaśnej śmietany, niskotłuszczowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć połowę kopru włoskiego, rozdrobnić4-5 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia. Powtórzyć tę czynność z drugą częścią kopru. Wraz z cebulką ułożyć na przystawce Varoma.
    2. Filety z dorsza, skropione sokiem z cytryny i przyprawione solą i pieprzem, ułożyć na koprze.
    3. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kostkę bulionu, nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze ok. 20 min/Varoma/obr. 1.
    4. Po ugotowaniu odstawić w ciepłe miejsce. Opróżnić naczynie miksujące.
    5. Sos: Pomarańcze obrać i wraz z cukrem umieścić w naczyniu miksującym, rozdrobnić 10 s/obr. 5. Następnie gotować przy zdjętej miarce MT 3 min/100°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1.
    6. W oddzielnym naczyniu wymieszać mąkę, sherry, sok pomarańczowy i śmietanę, dodać do naczynia miksującego, gotować 2 min/100°C/obr. 1.
    7. Otrzymanym sosem polać rybę i warzywa.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ryba z koprem włoskim w sosie pomarańczowym

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY