thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 02/12/12

Składniki

  • 1 czerwona cebula, przekrojona na połówki
  • 2 ząbki czosnku
  • 650 g wołowiny, chudej, pokrojonej w kostkę, zmrożonej (np. mięso gulaszowe)
  • 1 jajko
  • 1 szczypta anyżu, mielonego
  • 20 g soku z cytryny
  • 25 g przecieru pomidorowego
  • 50 g płatków owsianych
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 200 g soczewicy, z puszki, odsączonej
  • 2 łyżki Natki pietruszki, posiekanej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek i mięso, rozdrobnić 15 s/obr. 7.
    2. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem pietruszki, wymieszać 1½ min/obr. 6.
    3. Na niewielką blachę lub naczynie żaroodporne, wyłożone papierem do pieczenia, wyłożyć masę mięsną, docisnąć palcami i umieścić w rozgrzanym piekarniku.
    4. Czas zapiekania 30 min/temp. 200°C.
    5. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zapiekanka mięsna

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy