thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
6h 0min
Czas całkowity
6h 0min
porcja/porcje/porcji
500 butelka/butelki/butelek
Poziom
Łatwy

Składniki

BULION DO RAMENU

  • 500-700 g tuszka z kurczaka, Eko
  • 1 płaty wodorosty kombu
  • 1 porcji cebula
  • 1 g liść laurowy, suszony
  • 3 kulki ziarno ziela angielskiego
  • 20 g korzeń imbiru, świeży
  • 50-80 g sosu sojowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.założyć osłonę noża i włożyć tuszkę kurczaka. Uzupelnić do pełna wodą.
    15min/98st/Mieszanie"Mieszanie"
    2.włożyć rozgnieciony imbir oraz pozostałe składniki oprócz sosu sojowego. Funkcja "wolne gotowanie" 4-8h/95st
    3.przelać do innego naczynia i doprawić sosem sojowym.

Porady

BULION można gotować 8h np. w noc.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

BULION DO RAMENU

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: