- TM 31
Składniki
- Składniki:
- 3 szklanki (czyli 750 ml) mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka cukru
- 40 g drożdży
- ½ szklanki wody
- ½ szklanki mleka
- 1 łyżeczka soli
- 1/3 szklanki oleju słonecznikowego albo oliwy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Przygotowanie:
Wieczorem:
Wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego .Wyrabianie 3 min/interwał. Ciasto przełożyć do lekko naoliwionej miski, przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Powinno dużo urosnąć.Rano:
Ciasto wyłóżyć na blat i podzielić na 12 części. Uformować bułeczki o dowolnych kształtach . Ułóżyć bułki na blasze, przykryć i zostawić do wyrośnięcia na ok. 20 minut. W tym czasie nagrzać piekarnik do 220 stopni. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem z odrobiną mleka i posypać do wyboru: makiem, sezamem, czarnuszką, słonecznikiem czy kminkiem. Gdy wyrosną włóżyć je do piekarnika na 20 -25 minut. Na ostatnie 5 minut można nastawić termoobieg, będą ładnie zrumienione.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
przepisów jest mnóstwo , nie tylko Gosi
Autorką przepisu jest Gosia 17 podaję link http://smaker.pl/przepis-nocne-buleczki,116199,gosia17.html
w przepisie powinno być 520 gram mąki, a nie 750 ml. Pozdrawiam
Moje ciasto wogóle nie wyszło,nie chcialo się połączyć,wydłużłam czas i nic
Dodała wszystko według kolejności ,mąki ma być tak dużo?
wyszły znakomicie, delikatne i smaczne.
Wszystko ok. Bardzo smaczne
oczywiście 750 ml, przepraszam
3 szklanki to jest około 750 ml.