Składniki
- 50 g drożdży
- łyżeczka cukru
- 250 gciepłej wody
- 300 g mąki żytniej
- 200 g mąki pszennej
- łyżka oleju
- łyżeczka soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do Thermomixa włożyć 50 g drożdży, łyżeczkę cukru, 250 g ciepłej
wody, 300 g mąki żytniej, 200 g mąki pszennej, łyżkę oleju i łyżeczkę soli,
wyrobić czas 4 min /poz. Interwał.
Ciasto przełożyć i pozostawić
do wyrośnięcia na ok. 40 min, uformować bułki i pozostawić do wyrośnięcia na
ok. 20 min. Na każdej bułce wykonać nacięcie.
Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 20-25
min. Po wyjęciu z piekarnika , bułki posmarować pędzlem namoczonym w zimnej
wodzie.Do Thermomixa włożyć 50 g drożdży, łyżeczkę cukru, 250 g ciepłej
wody, 300 g mąki żytniej, 200 g mąki pszennej, łyżkę oleju i łyżeczkę soli,
wyrobić czas 4 min /poz. Interwał.
Ciasto przełożyć i pozostawić
do wyrośnięcia na ok. 20 min, uformować bułki i pozostawić do wyrośnięcia na
ok. 20 min. Na każdej bułce wykonać nacięcie.
Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 20-25
min. Po wyjęciu z piekarnika , bułki posmarować pędzlem namoczonym w zimnej
wodzie.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze