Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 22/03/11
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 50 g drożdży, ;
- 1 łyżeczka cukru;
- 250 gciepłej wody;
- 300 g mąki żytniej, ;
- 200 g mąki pszennej, ;
- 1 łyżka oleju;
- 1 łyżeczka soli.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Składniki na ciasto włożyć do naczynia miksującego i wyrobić czas 4min./"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto"
Ciasto przełozyć na stolnicę, przykryć ścierczką i odstawić na 40 min. do wyrośnięcia.
Uformować bułeczki i pozostawić do wyrośnięcia na 20 min. Na każdej bułce zrobić nacięcie. Piec w nagrzanym wcześniej piekarniku 20-25 min. w temo. 200*C.Po wyjęciu z piekarnika bułeczki posmarować pędzlem namoczonym w zimnej wodzie.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Są pyszne!
Piekę te bułeczki często i zawsze wychodzą
Ja daję jescze różne ziarna . Polecam pycha!
Bułki przepyszne, jeszcze ciepłe, smarowane swojskim masełkiem i świeżo zrobionymi powidłami, tak poznaje się termomix
pycha, jedne z lepszych bułek żytnich
przepis jest ok- ja jedynie przed wlozeniem do pieca pedzelkiem lekko zwilzylem mlekiem
cos poszlo nie tak,bulki twarde i wygladaja malo apetycznie
Bułki zjedliśmy jeszcze ciepłe. (Potrzebne były do domowych,zdrowych hamburgerow)
Pyszne!
Proste w przygotowaniu i smaczne!
Ja robiłam z mąki żytniej razowej 2000 i mąki pszennej.
Zdecydowanie polecam!
polecam dobre
Przepyszne i proste w przygotowaniu. Dziękuję...
Pychotka "Blokada naczynia miksującego"
Myślę, że raczej tak. Ja często mieszm mąkę zytnia z pszenną grunt to inwencja o przepis to tylko podstawa życze udanych wypieków
Are you sure to delete this comment ?