- TM 31
Składniki
- Proszę podać składniki według następującego wzoru:
- 1/2 kg filetów z ryb morskich
- 2 ząbki czosnku
- średniej wielkości por
- 1 cebula
- 2 duże pomidory
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
- 1 l wody
- Jako dodatek - grzanki z bułki posypane żółtym serem upieczone w piekarniku.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia włożyć czosnek , cebulę przekrojoną na pół, - rozdrobnić 3 sek, obr.5. Por i pomidory pokroić na części. Rybę pokroić w cienkie paski.
Na patelni rozgrzać olej , dołożyć rozdrobnione składniki. Podsmażyć ok. 10 min. Następnie zawartość patelni umieścić w naczyniu, dolać wody, dodać trochę soli ,pieprzu - gotować 10 min.,temp. 100 stopni, obr.2. Minutę przed końcem gotowania wszystkie składniki zmiksować obr.10.
Ta zupa jest wyśmienita dla tych, którzy na ryby kręcą nosem.
Smacznego!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Witam
Oczywiście można skrócić czas wykonania potrawy gotując wszystko w naczyniu, jednak podsmażając krótko wszystkie składniki na patelni wydobywamy z nich głębię smaku.
Zupa uboga jest w przyprawy. By zrobić z niej bardziej dietetyczną zamieniłam masło na oliwę.
Wszystkie modyfikacje jak najbardziej wskazane! Wezmę te sugestię pod uwage i zrobię wszystko w Thermomixie.
Serdecznie pozdrawiam!
Czy musi być podsmażanie na patelni? Ja bym wszystkie składniki włożyła do naczynia bez smażenia na patelni, zachowując kolejność czynności. Byłaby może bardziej dietetyczna? Muszę spróbować. Nigdy zupy rybnej nie gotowałam. Pozdrawiam Autorkę.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Are you sure to delete this comment ?