thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Składniki

  • liście kalafiora, całe, przekrojone na pół
  • głąb, pokrojony na kawałki
  • 0,5 marchwi, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 2-3 ziemniaki, obrane, pokrojone na kawałki
  • 1 wody, litr
  • sól, pieprz, wg uznania
  • przyprawa uniwersalna, wg uznania
  • różyczki kalafiora, jeśli zostały, wg uznania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.  Do naczynia miksującego wrzucam ziemniaki, kawałki głąba, marchewkę, wg uznania różyczki kalafiora, liście kalafiora. Zamykam naczynie i przy pomocy kopystki miksuję 5s/5obr. Jeśli zostały liście kalafiora to dokładam i jeszcze raz miksuję 5s/5obr.

  2. 2. Wlewam połowę wody, przyprawiam i gotuję 25min/100stopni/obr.2.

  3. 3. Miksuję przez 30 sekund zaczynając od obr.1 powoli dochodząc do obr.9.

  4. 4. Sprawdzam smak, doprawiam lub nie. Dolewam resztę wody i gotuję jeszcze 10min/100stopni/obr.2. Smacznego! tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem z głąba i liści kalafiora

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?