![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/cf7zam0n-33a90-715048-cfcd2-ab877s3u/8b957f67-1694-4cac-8ccf-a2a412706288/main/kremowa-zupa-grzybowa.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/cf7zam0n-33a90-715048-cfcd2-ab877s3u/11678a9a-b50c-4055-abe6-bc60ec0fda19/main/kremowa-zupa-grzybowa.jpg)
Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 04/17/12
zmieniono dnia: 01/17/17
Składniki
ZUPA
- pieprz czarny mielony do smaku
- 1 łyżeczka pasty bulionu drobiowego, (lub od biedy 1 kostka rosołowa)
- 40 g mąki pszennej
- 750 ml wody, (najlepiej wrzątek z czajnika)
- 150 ml śmietany 18%, (lub jogurt dla ujęcia kaloryczności)
- 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego lub soczewicy czerwonej)
- 0,5 cebuli
- 1,5 łyżki mączki grzybowej, (dobrze wysuszone grzyby zmielone na mączkę)
- sól , wegeta do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPorady
# Doskonały zapach grzybów unoszący się w domu podczas gotowania zupy zaprosi wszystkich na obiad.
# Mączkę grzybową najlepiej przygotować wcześniej w sezonie grzybowym z dobrze wysuszonych grzybów. Przechowywać można w szczelnie zamkniętych pojemnikach.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Smaczna,koniecznie z dodatkiem grzanek lub ziemniaczka, następnym razem dodam mniej mąki pszennej,a więcej mączki grzybowej
jak zrobić tą mączkę grzybową ?
zupa palce lizać! jest okok!![Cooking 9 Cooking 9](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/cooking_9.gif)
Mniam,mniam.....Zupka rewelacja,
Dzieki za przepis ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Mmmmmmmmmmm....Aż ślinka cieknie, jutro wypróbuję ten przepis.![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Palce lizać!
Dodałam więcej wody, mączkę ryżową i ziemniaki. POLECAM!
To są jednak grzyby. Więc nie skracałbym czasu![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków
http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie
Czy tak długo ma się gotować? Może wystarczy 8min temp.100st.?![Cooking 4 Cooking 4](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/cooking_4.gif)
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Are you sure to delete this comment ?