thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

ZUPA

  • pieprz czarny mielony do smaku
  • 1 łyżeczka pasty bulionu drobiowego, (lub od biedy 1 kostka rosołowa)
  • 40 g mąki pszennej
  • 750 ml wody, (najlepiej wrzątek z czajnika)
  • 150 ml śmietany 18%, (lub jogurt dla ujęcia kaloryczności)
  • 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego lub soczewicy czerwonej)
  • 0,5 cebuli
  • 1,5 łyżki mączki grzybowej, (dobrze wysuszone grzyby zmielone na mączkę)
  • sól , wegeta do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. W naczyniu miksującym umieszczamy wszystkie składniki (czas 30 sek. obroty 10 - miksujemy dokładnie składniki). Ustawiamy czas 17minut, temp. 90 stopni, obroty 2. (gotujemy zupkę)

    Podajemy na gorąco. Bardzo dobrze smakuje z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Porady

# Doskonały zapach grzybów unoszący się w domu podczas gotowania zupy zaprosi wszystkich na obiad.

# Mączkę grzybową najlepiej przygotować wcześniej w sezonie grzybowym z dobrze wysuszonych grzybów. Przechowywać można w szczelnie zamkniętych pojemnikach.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kremowa zupa grzybowa

Wydrukuj:

Komentarze