thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
1h 15min
porcja/porcje/porcji
15 plaster/plastry/plastrów
Poziom
Łatwy
  • TM 5
przez Gisia
opublikowany: 01/14/17
zmieniono dnia: 01/14/17

Składniki

bezglutenowe ciasto

  • 100 g orzechy włoskie
  • 100 g migdały
  • 50 g pestki słonecznika
  • 50 g pestki dyni
  • 100 g SIEMIE LNIANE
  • 50 g Śliwek suszonych
  • 50 g daktyli
  • 50 g rodzynek
  • 2 czubate łyżki miodu
  • 6 jajek
  • 30 g maku
  • 1 szczypty sól

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do TM wsypać orzechy,migdały rozdrobnic 5s/obr7. Dodac pestki słonecznika, dyni, siemię lniane, śliwki, rodzynki daktyle,jajka, sól i wyrobić 1min/interwał.

    Gotową masę przełożyć do formy. Piec ok 60min w temp 160st

    Wyjąć z formy dopiero po całkowitym ostudzeniu, wcześniej będzie się kruszyć.

Porady

Wszystkie słodkie składniki można dowolnie zmieniać. Przepis wzorowany na chlebie życia z książki Dieta bez glutenu. Chleb w oryginalnym przepisie rewelacyjny, ja dodałam tylko słodkie składniki i mniej soli. Tak aby powstała wersja na słodko, która bardziej mi pasuje. tmrc_emoticons.)

Smacznego tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

bezglutenowe ciasto

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?