Składniki
sól, pieprz do smaku
pasta
- 2 puszki Tuńczyka w sosie własnym
- 40 gramów cebuli
- 120 gramów sera twarogowego tłustego lub półtłustego
- 30 gramów śmietany 18%
- 180 gramów ogórków kiszonych
- 150 gramów pomidora
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego dodać cebulę, rozdrobnić 5s/obr.5. Zgarnąć kopystką i nastawić jeszcze raz na 3s/obr 5. Dodać tuńczyka zmiksować 6s/obr. 4.
Dodać ogórli pokrojone na mniejsze kawałki i pomidora,rozdrobnić 7s/obr.6.
Dodać ser twarogowy i śmietanę, wymieszać 5s/obr.5. Wszystko zgarąć ze ścianek kopystką i w razie potrzeby ponownie nastawić na 5s/obr.5.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?