



Czas przygotowania
1h 3min
Czas całkowity
2h 3min
porcja/porcje/porcji
12
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 24/01/13
zmieniono dnia: 25/08/17
Składniki
Sernik
- 50 g masła miękkiego
- 240 g cukru bialego
- 6 jaj kurzych
- 1000 g twarogu, najlepszy na kg.
- 50 g mąki ziemniaczanej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPorady
Najsmaczniejszy wychodzi z sera od gospodarza
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
edytka_33: z tradycyjnego sera w kostce wychodzi dość twardy i zbity sernik. Lepszy jest z sera z wiaderka, testowałam wiele i za każdym wychodzi pyszny.
196 kcal/100g
Białko 13,5g
Tłuszcz 7,2
Węglowodany 14,3
Zrobiłem, zmodyfikowałem mąkę- zamiast niej dodałem dwa budynie waniliowe. Ser z wiaderka mielony- i wyszedł sernik palce lizac!
ZAKRĘCONAPOZYTYWNIE:Robie zawsze zgodnie z tym komentarzem
wychodzi pyszny !
Serniczek rewelka. Piekłam jednak 90 min z termoobiegiem, dodałam sernix zamiast maki ziemniaczanej i ubiłam pianę z białek i dodałam ja na końiec lekko mieszając
Goście zadowoleni, a blacha pusta -
polecam
Właśnie się upiekł i stygnie w zamkniętym piekarniku
Narazie wygląda super, ciekawe jak smakuje -
Bardzo dobry przepis, piekłam 1h 20 min
Nie smarujemy boków tortownicy,blachy na sernik
Zawsze wychodzi... ja nic nie zmieniałam... owszem zawsze rośnie i opada. W smaku śmietankowy i nie jest zbity. Robiłam rownież w opcji na herbatnikach
polecam i dziękuję
Bardzo szybki i bardzo dobry sernik.
Zmiany jakie wprowadziłam to :
1.Zmniejszyłam ilości :
cukru do 180g ,
mąki ziemniaczanej do 40 g.
2.Dodałam jedno opakowanie budyniu waniliowego.
3.żółtka dodawałam stopniowo w trakcie miksowania. Z białek ubiłam pianę i dodałam na koniec , lekko mieszając całą masę.
Piekłam 1,5 godziny w 170 stopniach. Po upieczeniu pozostawiłam sernik w piekarniku na ok. 15 min.
Wyszedł pyszny!!!!!