Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
4min
porcja/porcje/porcji
1
słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 07/06/17
zmieniono dnia: 07/06/17
Składniki
Podgrzybek suszony - mielony
- 100 g podgrzybek suszony, lub inne grzyby
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- wsypać suszone grzyby i zmielić 90s. obr. 10
- Odczekać przynajmniej minutę ponieważ z grzybów kurzy się jak w cementowni i wsypać do szczelnego naczynia
Mielone suszone grzyby
Porady
Grzyby muszą być koniecznie bardzo suche.
Można zmielić dowolne grzyby, bądź ich mieszankę.
Zmielone grzyby dodaję do sosów lub innych potraw aby uzuskać szybko aromat i smak grzybowy
Dawkowanie: około jednej czubatej łyżeczki na 250g sosu lub na 500 gram innej potrawy (np. bigos)
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
super pomysł z pewnością wykorzystam