thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

blaszkę

  • 125 gramów masła
  • 130 gramów mąki
  • 2 łyżki mleka
  • 1 jajko kurze
  • 50 gramów orzechow wloskich
  • 120 gramów masla ekstra
  • 130 gramów cukru
  • 2 łyżki mleka
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 wafel

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto: 130g mąki, 125g masła, 130g cukru, 1 jajo, 2 łyżki mleka wkładamy do misy roboczej i wyrabiamy 1 min poz  6.


    Nadzienie: orzechy, 120g masła, 130g cukru jajko, cukier wanilinowy i mleko


    Orzechy mielimy 10s poz 8, dodalemy resztę składników i gotujemy 4 min 90 stopni C obroty wsteczne.


    Na spód blachy wykładmy wafel , na niego ciasto i kolejno wystudzoną masę orzechową. Pieczemy 30 min w temp 180 C.

Porady

Mazurek jest super prosty w przygotowaniu ale nadzwyczajnie smaczny!! To przepis Babciny i jest w domu moich Sąsiadów juz od wielu lat. Zapożyczyłam go i przerobiłam na Tm , teraz robię go jeszcze szybciej.


Goraco polecam

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mazurek orzechowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy